Tashir Zakh
2023-01-18 00:00:00

2023'te kripto para birimleri ve bitcoin riskleri. - Teknoloji yayılma teorisi 2023'te kripto para piyasasını nasıl etkiler?

Bitcoin ve kripto para birimleri, son birkaç yılda internette ve ana akım medyada oldukça popüler bir konu haline geldi. Daha önce sadece bir avuç meraklının bildiği bu alternatif yatırım yöntemi, kâr etme arzusunu ateşlemeye başlayan bir konu haline geldi. Bireysel ve kurumsal birçok yatırımcıdan bahsediyoruz. Bununla birlikte, bu pervasızca dizginsiz kâr arayışı, birçok tedbirsiz para peşinde koşan kişiyi büyük mali sıkıntıya sokabilir.

2023'teki kripto para birimleri 2012 değil!?

2022'de bitcoin ve onunla birlikte Ethereum veya Litecoin gibi diğer kripto para birimlerinin fiyatında başka bir dev çöküş gördük. Bu, yatırımcıların bu yenilikçi buluşun daha fazla pazar uygulamasına ve çevresel etkisini azaltmak için uygun altyapının geliştirilmesine ilişkin beklentilerine rağmen gerçekleşti.

Pek çok uzman, kripto para borsalarındaki fiyatların düşmesinin nedenini, Elon Musk'ın bitcoin madenciliğinin çevre üzerindeki olumsuz etkisine ilişkin bazı olumsuz tweet'lerinde görüyor. Ancak bu tez doğru mu?

Kripto para birimlerinin CO2 tüketimi ve iklim üzerindeki etkisi

Kripto para madenciliğinin iklim üzerindeki etkisi hakkındaki soruyu cevaplamak için gerçeklere dönmeliyiz. Sözde hashrate'in madencilik gücü olarak tahmin edilen Bitcoin ağının gücünün çoğu, bir zamanlar fazla elektrik üretimini Bitcoin madenciliğine yönlendiren Çin'de bulunuyor.

Çin'de faaliyet gösteren bitcoin madencileri için madencilik gücünün tamamı, ülkenin hidroelektrik santralleri tarafından üretilen elektrikten geliyor. Öyleyse, her yatırımcı için önemli olan nedir ve kendini İnternet gurusu ilan edenlerin sürekli büyümenin gelecekte yeniden başlaması hakkındaki tahminleriyle gözleri kör olan ortalama bir kripto para birimi yatırımcısı neyi duymak bile istemez?

Birçok yatırımcının gözden kaçırdığı bu kavram teknoloji yayılımı teorisidir. Bu teori, pazara yeni bir ürün girdiğinde, insanların buna tepkilerinin beş kategoriye ve bunlara karşılık gelen davranışlara ayrılabileceğini belirtir. Böylece aşağıdaki kategorilere sahibiz:

  1. Yenilikçiler, bir teknolojiyi geliştirmek için test etmesi gereken küçük bir grup insandır.
  2. Müjdeciler, sosyal statülerini yükselterek hızla yeni kararlar alan bir grup değişim lideridir - başkalarını yeni teknolojiyi benimsemeye ikna ederler.
  3. İlk çoğunluk - bu grup teknolojiyi kullanmaya başlıyor - yeni teknolojinin erişiminin şimdiden çok büyük olduğu ve halkın bilincine girdiği anlamına geliyor. Bitcoin yaygınlaştı mı? Evet! Ama tekrar yapma şansı var mı?
  4. Geç çoğunluk, erken çoğunluk ile aynıdır, ancak hayatlarını değiştirmek istemezler. Burada insanlar ekmek için bitcoin ödemeye razılar, ancak bunu banka hesaplarında bulundurmaları şartıyla. Unut gitsin!
  5. Muhafazakarlar, piyasadaki ve teknolojideki yeni trendlere en tarafsız ve güvensiz olan son gruptur.

İnovasyon yayılma teorisi 2023'te kripto para piyasasına nasıl uygulanacak?

Teknoloji yayılma teorisinin kripto para piyasasına nasıl uygulanacağı sorusunun cevabı basittir. Son 10 yılda, kripto para birimleri tam bir gelişim döngüsünden geçti. İlk olarak, kripto para piyasasının yönetimine dayalı basit çözümler yaratan ilk geliştiriciler olan küçük bir öncü ve yenilikçi grupla ilişkilendirildiler.

Aynı zamanda, ilk kripto para borsaları ortaya çıktı, popüler kripto para birimlerine dayalı ödeme sistemleri oluşturuldu vb. Konuya halk arasında ilgi geliştikçe "erken çoğunluk" olarak adlandırılan kişiler ortaya çıktı. Bu icadın gelecekte karlı olup olmayacağını hesaplamaya başlayan insanlardan bahsediyoruz.

Ardından, 1 bitcoin'in zaten kaliteli bir araba satın alabildiği ve o zaman bile dijital bir cüzdanda saklamak dışında ne için kullanılabileceğini bilmediğiniz bir zamanda kripto para birimleri satın almaya başlayan gecikmiş çoğunluk geldi.

Son olarak, tüm birikimlerini yatırıp sadece onları kaybetmek ve dijital altın konusunda olumsuz olanların saflarına katılmak isteyenler vardı. Başka bir tür muhafazakar, bitcoin'e yatırım yapmak için çok geç olduğunu ve az parayla satın almanın onları gelecekte multimilyoner yapabileceği diğer kripto para birimlerine bakmaya değer olduğunu öne sürdü.

Gelecekte bu tür altcoinler, yakın gelecekte, onu geliştirmeye istekli geliştiricilerin bulunmaması nedeniyle, değeri sıfıra düşene kadar başka bir tarihi düşük seviyeye ulaşabilecek ve birçok insanın keyfini çıkarma fırsatını gömebilecek olan bitcoin'den daha yüksek bir değere sahip olabilir. maddi zenginlik.

2023'te kripto para birimleri - özet

Açıkçası, mevcut 2023, bitcoin'e ek olarak, kripto para piyasasında çevre dostu olma, hız ve hatta daha fazla verimlilik için geliştirilmekte olan binlerce benzer projenin olduğu 2012 gibi değil.

Şimdi, bitcoin fiyatının geçmişini bilmek ve bunun, hiçbir şey üretmeyen ve yalnızca tahsil değeri olan bir Pokemon kartları destesi gibi anlamsız bir satın almadan başka bir şey olmayabileceğini fark ederek, bitcoin'in aşırı değerli olduğunu düşünebilirsiniz. ve yargınız mutlaka yanlış olmayacaktır.

Aslında, bu makalede açıklanan muhafazakarlar, yavaşlayan Bitcoin ağına yeni ve daha iyi alternatifler arayan yenilikçilerdir. Bu teze katılıyor musunuz?

Get Crypto Newsletter
Read the Disclaimer : All content provided herein our website, hyperlinked sites, associated applications, forums, blogs, social media accounts and other platforms (“Site”) is for your general information only, procured from third party sources. We make no warranties of any kind in relation to our content, including but not limited to accuracy and updatedness. No part of the content that we provide constitutes financial advice, legal advice or any other form of advice meant for your specific reliance for any purpose. Any use or reliance on our content is solely at your own risk and discretion. You should conduct your own research, review, analyse and verify our content before relying on them. Trading is a highly risky activity that can lead to major losses, please therefore consult your financial advisor before making any decision. No content on our Site is meant to be a solicitation or offer.